0595-528345 info@wadloop.nl

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit gelopen, welke tocht is dan het meest geschikt?
Dat is de Zwerftocht of de Noordpolderzijltocht.

Met welke ‘gezondheidssituaties’ is het af te raden om deel te nemen aan een wadlooptocht?
Voor het lopen van willekeurig welke wadlooptocht dient u in een goede gezondheid te verkeren. Bent u zwanger, heeft u een behoorlijk overgewicht, hartklachten of andere ernstige medische klachten dan raden wij u af aan een wadlooptocht deel te nemen. Heeft u een milde vorm van suikerziekte dan kunt u wel gewoon deelnemen, mits u er wel rekening mee houdt dat wadlopen een inspannende bezigheid is. Let erop dat er voldoende suikers worden ingenomen/meegenomen wordt. waarschijnlijk niet voldoet. Naast een normale gezondheidssituatie dient u uiteraard ook over een goede conditie te beschikken, met name voor de oversteken is een uitstekende conditie een vereiste.

Wat is de minimum leeftijd voor oversteken? 
De minimum leeftijd is 12 jaar. De minimumleeftijd voor zwerftochten is 8 jaar, mits de weersomstandigheden goed zijn en er een volwassen begeleider meeloopt.

Mogen er ook honden mee? 
Nee dit is niet toegestaan.

Wanneer gaat een tocht niet door?
Bij slecht zicht door mist van minder dan 500 meter; bij kans op onweer; bij windkracht 6 of harder uit noord, noordwestelijke richting (verhoging van de zeewaterstand); of om organisatorische redenen. De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen met het kantoor over het doorgaan van de tocht (zie reglement). Ook kunt u onze website raadplegen onder laatste nieuws.

De vertrektijden van een bepaalde tocht komen ons niet uit. Kunnen we niet later of eerder op deze dag lopen?  Wij zijn afhankelijk van het getij en de daardoor vaststaande vertrektijden. Eerder of later vertrekken dan de op de website aangegeven tijden is dus niet mogelijk.

Zijn er buiten de tijden in het vertrekschema ook mogelijkheden om te lopen?  In overleg zijn extra tochten mogelijk. Voorwaarden zijn dat er gidsen beschikbaar zijn en het getij gunstig is om te lopen. Neemt u voor extra tochten tijdig contact op met ons kantoor.

Is er een mogelijkheid tot het huren of kopen van wadloopschoenen? 
Ja, ter plekke kunt u wadloopschoenen huren, helaas is er geen mogelijk om wadloopschoenen te kopen. Onder Algemene voorwaarden > Nuttige links kunt meer informatie vinden over het huren van wadloopschoenen.

Is er een alternatief voor wadloopschoenen?
Ja, een alternatief kan zijn bergschoenen, dienstkisten of goede surfschoenen Let op: draagt u niet te oude schoenen (kleding), die u anders reeds lang geleden zou hebben weggegooid! Ervaring leert dat oud schoeisel snel tot  problemen leidt (verliezen van zolen), waardoor de deelnemer de tocht niet kan voortzetten.

Moet ik voor de Zwerftocht of de Noordpolderzijltocht ook droge kleding waterdicht verpakt meenemen?  Nee, de droge kleding waterdicht verpakt meenemen geldt alleen voor de oversteken. Bij de andere tochten kunt u uw droge kleding in de auto achterlaten.

Is er na het wadlopen de mogelijkheid om me af te spoelen? 
Na de zwerftocht kunt u zich afspoelen in bij de dijk geplaatste wasbakken. Bij de oversteken is er ook de mogelijkheid tot een kleine wasbeurt. Hiervoor zijn echter niet altijd vaste wasplaatsen aanwezig.

Hoe kom ik met de auto bij de vertrekplaats?
Zie tochtenoverzicht.

Hoe kan ik met het openbaar vervoer in Pieterburen komen? 
Hiervoor belt u met OV-reisinformatie: 0900-9292 of via internet: www.9292ov.nl  Tip: Het snelste is om de trein te nemen vanuit Groningen richting Roodeschool, uitstappen in Baflo. Vervolgens kunt u overstappen op lijntaxi 68. Deze moet u een uur van te voren reserveren op telefoonnummer 0900-202 2022.

Kan ik ook een dag later met de boot terug vanaf Ameland of Schiermonnikoog?
Ja, dat kan. Voor de boottijden van Wagenborg Passagiersdiensten BV tel. 0900 – 455 4455 of via internet: www.wpd.nl

Kan ik de bagage voor de oversteken laten overzetten? 
Dijkstra’s Wadlooptochten kan dit niet voor u organiseren. U moet dit zelf meenemen of laten overzetten. Voor georganiseerd bagagervervoer naar Ameland. Zie nuttige links.