0595-528345 info@wadloop.nl

Oversteken

Wadlopen, waarheen?

Wadlopen brengt u in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Daarom, als u eens wilt wadlopen moet u goed gezond zijn en over een behoorlijke conditie beschikken.

Naast onze zwerftochten en wadexcursies biedt Dijkstra Wadlooptochten ook diverse oversteken aan naar de diverse waddeneilanden. Deze tochten zijn vaak bedoeld voor de gevorderde loper. Dijkstra Wadlooptochten loopt naar de volgende bestemmingen:

Schiermonnikoog

Afstand: 20 km
Duur: 5 uur
Prijs: €45 p.p.
Inclusief bootreis terug
€37,50 p.p.
Exclusief bootreis terug

Meer informatie

Ameland

Afstand: 15 km
Duur: 4 uur
Prijs: €35 p.p.
Inclusief bootreis terug
€27,50 p.p.
Exclusief bootreis terug

Meer informatie

Schiermonnikoog via Brakzand

Afstand: 12 km
Duur: 3 uur + 15 minuten per boot
Prijs: €42.50 p.p.
Inclusief bootreis terug
€35 p.p.
Exclusief bootreis terug

Meer informatie

Engelsmanplaat

Afstand: 15 km
Duur: 4,5 uur
Prijs: €17.50 p.p.

Meer informatie

Schier Zeehondentocht

Afstand: 6 km
Duur: 3 uur
Prijs: €40 p.p. (Tot 12 jaar €25 p.p.)
Inclusief bootkaartje voor terugreis

Meer informatie

Kalkman-Riftocht

Afstand: 8 km
Duur: 5 uur, waarvan een deel wadlopen
en een deel per boot
Prijs: €35 p.p. (tot 12 jaar €25 p.p.).

Meer informatie

Ten slotte

U ziet wel, mogelijkheden te over. Voor de één een sportieve prestatie, voor de ander een excursie door een uniek natuurgebied. Op verzoek kunnen op werkdagen ook wadlooptochten worden georganiseerd, mits er gidsen beschikbaar zijn. Neemt u hiervoor tijdig contact op met ons kantoor!

Voor alle wadlooptochten geldt: om de veiligheid te waarborgen is de deelname beperkt; daarom adviseren wij u om zich tijdig op te geven. Hierna ontvangt u van ons een bevestiging van de inschrijving en ons reglement. Naast ons reglement zijn er ook provinciale voorschriften voor de wadloopsport. Op grond 
van al deze regels behouden wij ons het recht voor om tochten af te gelasten, bijvoorbeeld als gevolg van weersomstandigheden of om organisatorische redenen.

De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen over het doorgaan van de tocht. Ook vindt u informatie hierover op onze website, zie laatste nieuws. 

Waarschuwing: Het Wad blijft verraderlijk en zonder deskundige leiding is wadlopen levensgevaarlijk. Op alle tochten georganiseerd door Dijkstra Wadlooptochten is het wadloopreglement van toepassing. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op: