0595-528345 info@wadloop.nl

Beste wadloper,

Vanaf 1 januari 2024 verandert er iets voor de oversteken naar Ameland en Schiermonnikoog. Eerdere boekingen van deze tochten (Ameland, Schiermonnikoog, Brakzand en Schier-Zeehondentocht) waren (meestal) inclusief de terugvaart via de veerdienst van Wagenborg passagiers diensten (WPD). Vanaf 1 januari 2024 is het echter zo dat een ieder die met de veerboot van WPD wil varen, voorafgaand aan de vaart dient te reserveren. Dit geldt ook voor wadlopers. U zult begrijpen dat het voor onze organisatie, Dijkstra Wadlooptochten, ondoenlijk is om voor iedere wadloper te reserveren, voor ons is het immers niet bekend wanneer u en uw medewadlopers terug willen.

U zult daarom bij enkele van onze tochten zelf voor de terugvaart dienen te reserveren op de website van WPD. Dit kan vanaf het moment dat bekend is dat de wadlooptocht doorgaat, eerder kan ook maar dan bestaat de kans dat als de tocht onverhoeds wordt afgelast (weeromstandigheden etc.) u waarschijnlijk geen restitutie van WPD kunt krijgen voor de reeds gemaakte reserveringskosten.

Dijkstra Wadlooptochten heeft op sommige dagen een alternatieve terugvaart kunnen regelen en wel met een door de organisatie gecharterd schip. Dit zal bij het reserveren van de betreffende tochten worden vermeld.

Dit maakt dat er door Dijkstra Wadlooptochten twee tarieven worden gehanteerd. Het ene tarief is dat u een wadlooptocht boekt inclusief terugvaart, een chartervaart, middels een dag ticket, dit kan alleen als bij de boeking van de tocht staat aangegeven dat het een chartervaart betreft. U kunt dan ook alleen terug met deze vaart zonder verdere kosten. Mocht u hier geen gebruik van maken en op een andere manier of op een later tijdstip terugvaren, dan is dit voor eigen rekening!

Het andere tarief is dat u zonder een bootticket een tocht boekt bij DWT (u betaald dan €7,50 minder), op het moment dat er geen alternatief vervoer is en u met de veerboot van WPD terug gaat. Ook dit staat bij de boeking van de tocht vermeldt. U dient dan zelf te reserveren voor de terugvaart, op het moment dat het u uitkomt. In het hoogseizoen en tijdens evenementen is het druk op de eilanden en raden wij u aan de site van WPD goed te lezen dit in verband met de afvaarten naar het vaste land.

Volledigheidshalve ziet u hieronder het geheel aan te boeken tochten, inclusief kosten, waarbij een over- c.q. terugtocht naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog van toepassing is. U vindt dit ook terug in de afzonderlijke te boeken wadlooptochten.